Класически масаж

цена: 60мин-50лв

Масаж с класически техники, които подобряват кръвообращението, лимфата и дейността на нервната система.
Отлично профилактично средство подходящо при обща скованост, леки болки в гърба, кръста и врата. След този масаж тялото се чувства свежо и тонизирано поради засилване на кръвообращението и изхвърлянето на токсините от тялото.

 

Масаж на глава и масажна яка

цена: 40мин-40лв

Масажът на окосмената част на главата е изключително стимулиращ, релаксиращ и има силен антистресов ефект.
Масажната яка обхваща горната част на гърба, врата и задната част на главата. Този масаж цели подобряване на кръвообращението и трофиката на тъканите, забавяне процесите на стареене – работи против бръчки, разнася отоците.
Изключително полезен при главоболие, шипове, спондилоартроза, шийни дискови хернии, болки в раменете, неврози и невралгии.

Релаксиращ масаж

цена: 60мин-50лв

В този масаж се използват всякакъв вид техники, а те са леки, дълбоки и отпускащи.Добрият релаксиращ масаж облекчава стреса и напрежението в мускулите и оставя усещане за благополучие.
Той помага за подобряване на цялостната циркулация в тялото, така че органите и кожата да получат повече кислород и да се задвижи течността през лимфната система. Също така насърчава храносмилането и токсините се изхвлърлят по-добре. Масажът ще помогне да успокоите вашите мускули, да намалите болките и навяхването и да помогне на кожата ви да излекува малки наранявания.
Всичко това е заради естествения инстинкт на телата ни да се самолекуват при лек и комфортен допир – чрез прегръщане или галене. Релаксиращият масаж работи чрез този инстинкт

 

Юмейхо

цена: 90мин-70лв

Юмейхото е японско профилактично лечебно изкуство, което възстановява и увеличава жизнените сили на организма. То се основава на работата върху центъра на тежестта на лумбалния дял и постигане симетрия на тазовите кости.
Нарушаването му води до разместване на прешлените на гръбначния стълб. Юмейхото има над 100 техники, които ефективно въздействат на всякакви групи проблеми. Изключително подходящ е за хора, които работят в седнало положение. За терапията е необходимо да сте облечени леко с памучно облекло (тениска, клин, спортен панталон и т.н.)

 

Лечебен масаж и мануална терапия

цена: 90мин-65лв

В лечебния масаж се използват специални похвати съобразени с вашите оплаквания, болки и проблемни зони. Повлиява изключително благоприятно на хроничните болки в кръста и врата.
Масажа засилва кръвообращението, подобрява лимфната и нервната система. Съчетан с мануални техники ефекта от този масаж е в пъти по-голям. Отлично средство за профилактика и лечение.
Подходящо е за хора със застоял начин на живот и хронични болки в опорно – двигателния апарат

Лечебен масаж гръб

цена: 35мин-35лв

От дълбока древност е известно, че масажа притежава висок лечебен ефект. При болкоуспокояващия масаж на гръб се използват различни мануални похвати, както и натурално етерично-терапевтично масло, което има обезболяващо действие.
Масажът допринася за освобождаване на напрежението, сковаността и болката в съответната област. Много добре се повлияват плексити, главоболие и мигрена, схващания и болки от неправилно положение на гръбнака по време на труд и почивка, настинки, въздействие на въздушни течения и др. Чрез него се постига:
– отпускане на пренапрегнатите и заякване на отслабените мускули;
– засилване на кръвообращението и лимфотока в целия организъм;
– намаляване и премахване на болката и сковаността;
– постига се пълен релакс.
Масажът се прилага върху гръб, врат и ръце, като се използват разнообразни техники: поглаждане на кожата, разтриване, размачкване на мускулите, използване на потупвания и вибрации. Лечебният масаж има за цел да подобри състоянието на тялото, чрез него се разнасят плекситните образувания, болката и напрежението, оказва отпускащо въздействие, тонизира организма, освобождавайки го от умората, действа ободряващо върху психиката, като подобрява функцията на нервната система, повлиява чувствително и сърдечно-съдовата система.

Деси – Никол, [11/13/2021 7:08 PM]
Положителните резултати от лечебния масаж се изразяват и в раздвижването на кръвта и лимфата, повишаване на имунитета, заличаване на напрежението и притесненията.

Лечение с вендузи

цена: 60мин-60лв

Масажът с вендузи е особено ефективен за хроничните болки, спазми и напрегнатост в областта на кръста, горната част на гърба и раменете, което се получава от намалената двигателна активност в ежедневния живот.
Чрез използването на вендузи при масаж се постига много бърза и ефективна хиперемия (зачервяване), което способства за освобождаването на междутъканни пространства от метаболитни продукти и енергизиране със свежа кислородна кръв. По този начин последващото обработване на проблемните зони е по-ефективно.
Вендузите могат да се поставят на едно място за 10 -15 минути, защото вакума който се получава води до значително зачервяване, а след малко на третираното място се получава посиняване, което е нормално. По този начин кръвообращението се засилва и ускорява процеса на възстановяване и болката намалява.
Вендузите имат широкоспектърен ефект върху организма и повлияват успешно при обикновена настинка, болки в гърлото, астма, лошо храносмилане, мускулни натоварвания и разтежения и т.н.
Приложени правилно те могат да бъдат използвани и като успокояваща или тонизираща терапия.

Дълбокотъканен масаж

цена: 60мин-60лв

Дълбокотъканния масаж се прилага с лечебна цел. Чрез специални концентрирани техники действа на дълбоките слоеве на мускулите и съединителната тъкан.
Подобрява кръвообращението, намалява болката на схванатите мускули, благоприятно въздейства на опорно-двигателния апарат. Дълбокотъканния масаж e особено подходящ при: обща скованост на тялото предизвикана от заседнал начин на живот, физически и емоционален стрес, депресивни състояния, храносмилателни проблеми, безсъние, тревожност, болки в кръста, гърба и ишиас, схванат врат и горна част на гърба, болки в краката, дископатия.
Масажът се извършва със сила, която е комфортна за клиента.

Хайдушки масаж

цена: 60мин-60лв

Това е масаж от българската народна лечебна медицина, представлява лечебен масаж с много специфични похвати. Основно се работи върху болезнените зони и се състои от водене и отлепяне на кожата на гърба, което довежда до бърза хиперемия (зачервяване) и загряване.
Благодарение на това се стига до по-добро кръвоснабдяване, което увеличава многократно терапевтичния му ефект, особено в съответната зона на третиране. Именно това спомага оздравителният процес у човека.
Подходящ е за хора с хронични болки на гърба и кръста и хора със застоял начин на живот.

Фитнес масаж

цена: 60мин-60лв

Фитнес масажа е вид спортен масаж, който включва и активни движения от страна на клиента, като едновременно се масажира и съответния мускул, т.е. фитнес масажа е тренировка и масаж едновременно.
Благодарение на това се постига отслабващ, стягащ и релаксиращ ефект. Набляга се на бедра, седалище, корем и ръце.
Подходящ е за активно спортуващи и хора които се борят с килограмите.

Спортно-възстановителен масаж

цена: 60мин-60лв

Този вид спортен масаж се прилага след състезания, тежки тренировки или натоварвания, които не са обичайни за спортуващия.
Целта му е да премахне натрупаните вещества в мускулите, болките в ставите и усложнения вследствие на пренатоварванията. Техниките са дълбоки, разнообразни съобразени със спорта, който практикува клиента. Препоръчва се масажа да се прави след натоварването или до ден след тренировка

Ароматерапевтичен масаж

цена: 60мин-60лв

Масажна терапия с високо концентрирани растителни масла наречени етерични, които се добавят в масажното масло.
Терапевтичното действие на етеричните масла се постига чрез обонянието, което е свързано с лимбичната част на мозъка. Тази част на мозъка контролира емоциите, паметта и съня. Тяхното действие се подобрява значително, особено при често приложение. Ароматерапията действа силно успокояващо. Прилагат се релаксиращи и шиацу похвати. Също така се постига лечебен ефект когато маслото се абсорбира през порите на кожата, в зависимост от избора му.

Деси – Никол, [11/13/2021 7:08 PM]
Най-често използваните етерични масла според техните качества са:

Успокояващи: Лайка, Лавандула, Здравец, Роза

Стягащи: Пачули, Нероли, Жасмин

Ободряващи: Розмарин, Лимон

Очистващи: Евкалипт, Бор, Чаено дърво

 

Рефлексотерапия стъпала и длани

цена: 40мин-40лв

Рефлексотерапията въздейства чрез оказване на натиск върху определени участъци на стъпалата и дланите, които стимулират свързаните с тях органи и системи.
Болезнените зони обикновено са свързани с органи с бавна функция. Тези болезнени зони изискват по-продължително въздействие.
Въздействието върху рефлексната зона омекотява твърдото образувание, а мекотата се разпространява и встрани което сочи, че енергията (сигналът) е изпратен по меридиана до свързания орган и му помага да бъде здрав.
Стъпалата са отражение на нашето здраве, а рефлексотерапията използва тази отразителна способност за да подобри здравето на даден човек. Това е естествен начин за отпускане и възстановяване на тялото, ума и душата. Прилагането на натиск върху тези рефлексогенни зони се смята за част от лечебния процес стимулирайки енергийния поток в тялото, подобрява работата на нервната система и кръвоснабдяването, освобождава напрежението и подпомага работата на органите.

Антицелулитен масаж

цена: 45мин-40лв

Антицелулитният масаж е ръчно третиране на засегнатите или застрашени от появата на целулит зони на тялото – бедра, седалище, ханш, корем и ръце.
Спомага за увеличаването на притока на кръв, повишава нивата на снабдяване с кислород на меките тъкани и подобрява микроциркулацията, лимфната система и така стимулира отстраняването на подкожния слой мазнина, токсини и задържани течности. Техниките, които се използват са бързи, интензивни и дълбоки. В съчетание с подходящ спорт, хранителен режим и много вода (над 2 литра) ефекта е максимален.
Препоръчва се пакет от 10 бр. за видим ефект. От голямо значение е и честотата на процедурите. Те трябва да се правят всеки ден или през ден. Така се допринася за доброто моделиране на силуета.

Рехабилитация

цена: 60мин-40лв

Рехабилитацията е активен начин на лечение чрез специални лечебни упражнения с много средства и методики, които правилно подбрани спрямо индивидуалността на пациента, могат да помогнат да се справи със симптомите и болките.
Рехабилитацията реално може да се приложи почти при всякакъв вид заболявания. При някои от тях тя е първи избор на лечение. Тя може да спести операция или да ви помогне да се възстановите след такава.

 

“Ломи Ломи” масаж

цена: 60мин-60лв

“Ломи-ломи” се нарича още „масаж на любящите ръце”.Това от една страна идва заради плавните движения с които той се извършва, а от друга – от отношението на лечителя към пациента.
Той трябва да прави масажа със сърце, изпълнено с любов. Изцелението се постига чрез докосванията.
Масажът се извършва с ритмични плавни движания без прекален натиск. Съчетава няколко различни техники. Прави се с върха на пръстите, с цяла длан или с предмишници. Често се третират двете части на тялото едновременно за да се постигне цялостно отпускане. Някои описват усещането като нежни вълни по тялото. Масажа подобрява кръвообращението, отстранява токсините и понижава кръвното налягане. Тъй като е много лек при него почти липсват противопоказания. Не се препоръчва /както и при всеки масаж/ при висока температура, наличие на остра инфекция и жени с напреднала бременност

 

Масаж за бременни

цена: 60мин-50лв

Масажа за бременни помага на жената да се адаптира по-добре през периода на 40-те гестационни седмици, тъй като по време на бременността тялото на жената се променя и това довежда до многократно натоварване на гръбначния стълб и може да причини болки в гърба, кръста и краката.
Техниките които се ползват са нежни, леки съобразно състоянието на бременната жена. Правилното изпълнение на този масаж не вреди на плода, дори напротив, той се чувства по-добре.

Подходящ е за тези жени, които имат безпроблемна бременност и са преминали първия триместър. Масажа не включва корема, тъй като може да повиши контракциите на матката