Микроблейдинг / Микропигментация

Безспорно е, че красиво оформените плътни вежди вече са задължителни в световен мащаб.Може да се каже,че веждите са рамката на нашето лице.Различните начини за постигане на красиви вежди и сложните им наименования могат да ни объркат. Ще се спрем на трите основни метода – микроблейдинг, микропигментация и перманентен грим – разлики, плюсове и минуси.


Микроблейдингът, известен още като 3D вежди „косъм по косъм“, е китайски ръчен метод, при който се правят разрези в кожата с микроигли и в тях се поставя пигмент. Така се създават така наречените “косъмчета” . При перманентния грим или татуирането се създава различен, плътен ефект,  който не може да имитира естествения косъм.

 Ако искате подчертани и красиви вежди, които изглеждат натурално, микропигментацията е най-подходяща за вас.За разлика от процедурата “микроблейдинг” , “микропигментация” е по-траен и по-безболезнен метод. Метод, който се работи машинно, изключително финно и повърхностно.


Микропигментацията е метод при който в зоната на епидермиса (най-повърхностния слой на кожата) се поставя оцветяващ пигмент с помощта на много финни игли.

Представлява въвеждане на микродози от специализирани пигменти, предназачени за пигментирането на горните слоеве на епидермиса в дълбочина

от 0,3 до 0,5mm. Благодарение на повърхностната работа,метода е   атравматичен за кожата за разлика от всички други иглови методи.

Фиксирането на пигмента в кожата се осъществява без образуването на татуировъчни ръбци и редки линии  което гарантира равномерното му избледняване във времето.

Тази процедура създава ефект на опушен грим на вежди, устни и клепачи.


Основна разлика между трите метода е дълбочината на проникване на пигмента. Повърхностния слой на кожата се нарича епидермис, под него се намира дермата. При микроблейдинг пигмента прониква до границата между епидермис и дерма, при перманентния грим достига дълбочина до 1мм, попадайки в дермата, а при микропигментацията се разпределя контролирано и равномерно в границите на епидермиса, чрез множество разпръснати малки точици,които създават “опушен ефект” . Това прави микропигментацията безболезнена и изглеждаща красиво и естествено.


Кожата на мястото на третирането се възстановява бързо и напълно .Трайността на микроблейдинга е между 6 месеца и 1 година, при микропигментацията ефектът трае между 1 и 3 години, а перманентният грим, който по своята същност е татуировка, остава за цял живот.


Начинът на „стареене“ на цветовете също е различен. Повърхностните техники използват пигменти, които са минерални (оксидни) ,хибридни и органични.При всяка кожа, начинът на заздравяване и цветът който остава, са различни. Това във голяма степен, зависи от кожата. Цветът от техниката “микропигментация ” изсветлява постепенно, като с течение на времето изчезва напълно.

При перманентния грим  от дълбочината на работа и пигментите съдържащи голямо количество въглерод  с течение на времето, наблюдаваме една не красива промяна в цвета. Това е и причината с годините татуировките да придобиват нежелан синкав цвят.


Микроблейдингът е подходящ основно за суха кожа. Ако кожата ви е по-мазна, пигментите изсветляват по-бързо и се “разливат”, което не води до желания и очакван резултат. След втора-трета процедура, косъмчета не се забелязват,защото са се слели изцяло. Също така при микроблейдинг се забелязват микро белези, от разрезите при процедурата, които със времето не се възстановяват, дори и цвета да изчезне. Върху такива белези се работи трудно, тъй като е променена структурата на кожата.


Микропигментацията е подходяща за всякакъв тип кожа.


Микропигментацията, за разлика от микроблейдинга, може да се използва не само за вежди, но и за подчертаване и оцветяване на устните, очна линия или дори само междумигленото пространство. 


В днешното натоварено ежедневие е трудно за една активна жена да изглежда безупречно. Когато сме направили траен грим,спестяваме времето си за други по-важни неща, можем да спортуваме ,да плуваме и всичко останало ,без да се притесняваме,че рамката на нашето лице ще изчезне.

 Подарете си самочувствие и увереност, че гримът ви ще е винаги в перфектно състояние.