Старият полу-перманентен грим може да бъде успешно премахнат с лазерна терапия, която се извършва от специалист. Това е ефективен метод, когато гримът е вече остарял и не желаете да го поддържате или когато искате да промените формата или цвета на вече поставения грим. Също така, лазерната процедура е добър вариант, когато дизайнът на грима не е удачен или просто е минало известно време от първоначалното му поставяне и пигментът е променил цвета си. 

Лазерната процедура е напълно безболезнена и обикновено е съвсем кратка. Представлява използването на лазерен апарат, който чрез светлинни импулси върху кожата, постепенно изсветлява пигмента до пълното му разграждане. В зависимост от използвания пигмент, както и техниката на грим и дълбочината, на която е работено, заличаването на стария грим може да отнеме 1-2 или повече процедури. И, въпреки че, броят на процедурите до достигане на желания резултат е строго индивидуално, бързаме да Ви уверим, че пигмента започва да изсветлява успешно още след първата процедура. 

Добре е да се има предвид, че ако е необходимо да се повтори процедурата, това се случва не по-рано от 40 дни. Също така, очаквано е непосредствено след процедурата да има леко зачервяване на кожата, което отшумява до няколко часа. 

Лазерната процедура сама по себе си е добра алтернатива, ако желаете да повлияете черни, кафяви или зелени нюанси на пигмента. За съжаление обаче лазерът не повлиява бели, виолетови, жълти и сини цветове – тогава е необходимо да се използва специален римувър, под формата на киселина, който има за цел постепенно да подпомогне разграждането на пигмента в кожата. 

При всички положения, за да се избегнат наранявания и странични нежелани реакции, лазерната процедура или премахването на стария грим чрез римувър трябва да се прави единствено от висококвалифициран специалист, както и през цялото време да се съблюдава безопасността на кожата.

Поставянето на грим отгоре е позволено от ден 2.

При нужда, премахването може да се редува заедно със Ремувар ( специализирана киселина за премахване на пигмент).