Признаците на стареене – отпуснатата кожа, образуване на бръчки и намалена еластичност се появяват, когато процесите на обмяна в организма са забавени и доставката на кислород към клетките е намалена. Налице е клетъчно стареене. Идеалната анти-ейдж процедура е минимално инвазивна и максимално ефективна. Такава е радиочестотната лифтинг терапия.

КАКВО Е РАДИОЧЕСТОТЕН ЛИФИНГ?

Радиочестотен лифтинг е терапия, комбинираща радиочестота и ултразвук. Ако не харесваш отпусната кожа,имаме решение –  технология, която може да се справи с  проблема без инвазивна намеса. радиочестотен лифтинг  представлява нехирургично устройство, с което се постига стягане на кожата на лицето, шията и по този начин се подобрява качеството ѝ без клиничен престой.

При радиочестотения лифинг се използва контролирана радиочестотна енергия за загряване на по-дълбоките слоеве на кожата, което стимулира производството на нов колаген и по този начин стяга третираната зона. Въпреки че не е заместител на лифтинга, радиочестотен лифтинг може да осигури много добра алтернатива за първи признаци на стареене и отпускане.

RF-радиочестотен лифтинг

Тази процедура е в състояние да сътвори чудеса без намесата на пластичната хирургия. Тя предизвиква истинско и пълно подмладяване на кожата, без да е необходим възстановителен период. След няколко процедури започва стягане и подмладяване на лицето. 

Това е контролирано загряване на дермата и подкожните тъкани, при което отпуснатите колагенови нишки моментално се скъсяват и уплътняват, без да се увреждат. В резултат на това – кожата става по-стегната и плътна. Когато през нашата кожа преминат радиочестотните вълни, нейната температура се повишава, това предизвиква контракция на тъканите и стимулира образуването на нов колаген.

Засилва се кръвообращението,  тъканите се насищат с кислород и ускоряват отделянето на токсини и СО2. Това подобрява и тонуса на кожата.

Ефектът е видим веднага след лечението и не изисква възстановителен период затова процедурата е все по-популярна. Оптимални резултати обикновено се постигат след 4-6 процедури.